آشپزخانه قلب تپنده هر خانه است. این یک جمله پر تکرار است که شاید بارها به گوشتان خورده باشد. دلیل این تکرار و تداوم چنین جمله ماندگاری اهمیت طراحی دکوراسیون آشپزخانه است. خانههای امروزی در ابعاد و مدلهای گوناگون آپارتمانی و ویلایی ساخته شدهاند. به تناسب مساحت خانه نیز مدلهای مختلفی آشپزخانه وجود دارد که مورداستفاده قرار گرفتهاند. اما مسئله مهمی که وجود دارد تراکم جمعیت شهری و کاهش ابعاد خانههای امروزی است.
پیرو این مطلب باید نکات و اصولی در طراحی قسمتهای مختلف خانه رعایت شود تا خانه بزرگتر از ابعاد واقعیاش نشان داده شود. طراحی آشپزخانه بدون اپن یکی از انواع ایدههایی است که در خانههای کوچک امروزی به کار گرفته میشود. اگر میخواهید با طراحی آشپزخانه بدون اپن و نکات مهمی که در این باره وجود دارد بیشتر آشنا شوید در ادامه همراه ما باشید.
از آنجایی که امروزه ابعاد خانهها نسبت به گذشته کوچکتر شده یکی از ایدههایی که متخصصین طراحی دکوراسیون داخلی پیشنهاد میکنند استفاده از آشپزخانه بدون اپن است. در این مدل آشپزخانه پلان باز به دلیل نبود اپن، قسمتهای مختلف آشپزخانه کاملاً در معرض دید افرادی است که در نشیمن خانه حضور دارند. با توجه به چنین موضوعی باید دقت زیادی در انتخاب المانهای مختلف موجود در آشپزخانه کرد. این المانها شامل وسایل آشپزخانه، کابینتها، کاشیها، دستگیره کابینتها، سینک ظرفشویی، گاز و هود و… میشود که در انتخاب هر یک بایستی نهایت دقت و توجه را به عمل آورد.
آشپزخانه مدرن
آشپزخانه، قلب هر خانه مدرن است که طراحی مناسب و هوشمندانهای نیاز دارد تا هماهنگی بین تکنولوژی و زیبایی را به ارمغان بیاورد. در آشپزخانههای مدرن، به جای هدررفتن زمان و انرژی، همه چیز به کارایی و آسانی پرداخته میشود.
طراحی مدرن آشپزخانه با مصالح با کیفیت، رنگهای تازه و ایدههای نوآورانه به محیطی روشن و پویا تبدیل میشود. از دستگاههای هوشمند گرفته تا طراحی فضای ذخیرهسازی هوشمند، همه چیز به منظور آسانتر و خلاقتر آشپزی به کار گرفته میشود.
جزئیات مینیمالیستی و دیزاینهای بدون دیوارههای جداکننده، آشپزخانه را با سایر فضاها بهخوبی ادغام میکند و فضای بازی را ایجاد میکند. جزئیات فلزی، شیشهای و چوبی باعث ایجاد تعادل بین صنعتی و گرما در دکوراسیون میشود.
استفاده از دستگاههای هوشمند در آشپزخانه مدرن، امکانات هوشمندی مانند کنترل از راه دور، راهاندازی صوتی و تنظیمات دقیق دما را به کاربر میدهد. این امکانات نهتنها زمان را صرفهجویی میکنند بلکه تجربه پخت و پز را به یک لذت تبدیل میکنند. همچنین، استفاده از نورپردازی مناسب در آشپزخانه مدرن، احساس صفا و فضای باز را افزایش میدهد و ایجاد محیطی آرام و آراسته را تضمین میکند.
بیشتر بخوانید : بازسازی منزل
آشپزخانه مدرن، جاذبهای جدید و جذاب برای اعضای خانه است که همچنان با تغییرات زمانه، بهروزرسانی میشود و همه نیازها را با هماهنگی تکنولوژی و زیبایی تامین میکند.
مثلث کار در آشپزخانه بدون اپن
در ابتدا شاید بخواهید معنای مثلث کار در آشپزخانه را بدانید. مثلث کار در آشپزخانه در واقع نوعی مثلث فرضی در آشپزخانه است که سه رأس آن را سه عنصر اصلی آشپزخانه، یعنی گاز، سینک ظرفشویی و یخچال را در برگرفته است. این سه عنصر باید در سه ضلع مختلف آشپزخانه قرار بگیرند. اما مثلث کار در آشپزخانه بدون اپن تا حدودی قابلاجرا است؛ چرا که در این آشپزخانه سه دیوار وجود دارد و فقط اپن حذف شده است بنابراین به خوبی میتوان سه عنصر اصلی را در سه ضلع مختلف قرار داد. در صورتی که به دلیل حذف یکی از دیوارها امکان اجرای مثلث کار وجود نداشته باشد، اجرا نکردن مثلث کار نیز نقصی در آشپزخانه به وجود نمیآورد. شما میتوانید این سه عنصر اصلی آشپزخانه را روی یک یا دو دیوار نیز قرار دهید.
چیدمان استاندارد در آشپزخانه بدون اپن
طراحی استاندارد آشپزخانه بدون اپن، برنامهریزی شده و بر اساس نیازهای کاربری انجام میشود. چیدمان ساده و کارآمد باعث میشود از هر فضایی استفاده بهینه شود و حرکت در آشپزخانه راحتتر باشد.
در آشپزخانه بدون اپن، دیوارهها بهعنوان جداکنندههای فیزیکی میتوانند افزایش حریم خصوصی و سطح امنیت را بههمراه داشته باشند. همچنین، طراحی اهرمها و باکسهای ذخیرهسازی جهت استفاده مناسب از فضاها بهکار میرود.
مکانیابی مناسب دستگاههای آشپزی و سطوح کار، از جمله اصول چیدمان استاندارد است. تمرکز بر راههای دسترسی و میزان تعامل با فضای نمایش، امکان آشپزی بهصورت مؤثرتر را بهاهتمام میگیرد.
نورپردازی مناسب نیز از جمله عوامل مهم چیدمان استاندارد است. نور مناسب در مناطق پخت و پز و نمایش، بر تعامل با مواد غذایی و جلوهگری در معرض نمایشها اثر میگذارد.
استفاده از رنگهای مناسب نیز در چیدمان آشپزخانه بدون اپن موثر است. رنگهای آرام و هماهنگ، فضای آشپزخانه را آرام و دلپذیر میسازند.
همچنین، در چیدمان استاندارد آشپزخانه بدون اپن، حفظ نظم و تمیزی از اهمیت بالایی برخوردار است. استفاده از قفسهها و کشوها با طراحیهای جمعوجور، از جمله رویکردهایی است که به ترتیب در آشپزخانه کمک میکند.
چیدمان استاندارد آشپزخانه بدون اپن با هماهنگی اجزای مختلف، ایجاد فضایی کارآمد و دلنشین را برای پخت و پز و لحظات لذتبخش در آشپزخانه فراهم میآورد.
مزایای آشپزخانه بدون اپن
آشپزخانه بدون اپن نیز همانند دیگر انواع مدلهای آشپزخانه دارای مزایای مخصوص خود است که باعث شده این مدل آشپزخانه طرفداران بسیاری داشته باشد. در ادامه به معرفی مزایای آشپزخانه پلان باز یا همان آشپزخانه بدون اپن خواهیم پرداخت.
بیشتر بخوانید : دکوراسیون منزل
- داشتن فضای بیشتر: برداشتن و حذف اپن از فضای آشپزخانه باعث میشود که آشپزخانه دلبازتر و بزرگتر نشان داده شود. همچنین شما میتوانید در چنین فضای بازی میز نهار خوری را قرار دهید. یکی دیگر از ایدههایی که برای آشپزخانه بدون اپن مورد استفاده قرار میگیرد قرار گیری یک جزیره به عنوان میز کار و یا میز نهارخوری در آشپزخانه است.
- وجود نور طبیعی و جریان هوا: آشپزخانه بدون اپن به دلیل آنکه میتواند در نقاط مختلفی از خانه واقع گردد جریان هوا و نور طبیعی به خوبی در آن وجود دارد. اگر علاقهمندید که از انرژی مثبتی که نور طبیعی به شما منتقل میکند بهره ببرید آشپزخانه بدون اپن بهترین پیشنهاد ممکن برای شما است.
- بهرهمندی از فضای یکپارچه: آشپزخانه پلان باز فضایی یکپارچه با فضای نشیمن ایجاد میکند. اگر میخواهید این فضای یکپارچه بهتر خود را نشان دهد سعی کنید نوع کفپوش نشیمن و آشپزخانه را یکسان انتخاب کنید. این امر باعث زیبایی هرچهتمامتر فضای منزل شما میشود. وجود چنین فضای یکپارچهای همچنین به شما این امکان را میدهد که وسایل مختلفی را بتوانید در منزل جای دهید.
- به وجود آمدن فضایی صمیمی: متخصصین طراحی دکوراسیون داخلی به دلیل فضای بازی که آشپزخانه بدون اپن دارد پیشنهاد میکنند که از میزهای مرمری نسبتاً بلندی به همراه صندلیهای لوکس در این آشپزخانه استفاده شود. چنین میزی میتواند مکانی برای دور هم جمع شدن اعضای خانواده باشد و یک جو صمیمی و دوستانه را میآفریند.
معایب آشپزخانه بدون اپن
آشپزخانه بدون اپن در کنار تمام مزایای گوناگونی که دارد، معایبی نیز دارد که البته لازم به ذکر است وجود چنین معایبی باعث نشده که این مدل آشپزخانه طرفداران پروپاقرص خود را از دست بدهد. در ادامه سعی میکنیم معایب آشپزخانه بدون اپن را بین کنیم.
- دید داشتن قسمتهای مختلف خانه به روی آشپزخانه: همانطور که گفتیم آشپزخانه پلان باز بهگونهای است که افراد ساکن در قسمت نشیمن خانه کاملاً بر روی آن دید دارند. این مسئله باعث میشود که شما نتوانید در آشپزخانه احساس راحتی داشته باشید و لازم باشد همیشه آشپزخانه را مرتب نگه دارید تا روی دیگر بخشهای خانه اثر منفی نگذارد.
- فضای ذخیره سازی کمتر: اگر ظروف و وسایل زیادی برای نگه داشتن در آشپزخانه ندارید، آشپزخانه بدون اپن گزینه مناسبی برای شما است. این آشپزخانه به دلیل حذف یکی از دیوارها فضای کمتری برای نصب کابینت دارد.
- دقت بیشتر در انتخاب وسایل داشته باشید: در آشپزخانه پلان باز به دلیل آنکه قسمتهای مختلف خانه بر روی آن دید دارند بایستی تمامی عناصر آشپزخانه به درستی انتخاب شوند به گونهای که با دکوراسیون بخشهای دیگر منزل همخوانی داشته باشند.
سخن پایانی
همانطور که مشاهده کردید آشپزخانه دارای انواع مدلهای مختلفی است. یکی از بهترین گزینههای ممکن آشپزخانه بدون اپن است که در منازل نسبتاً کوچک امروزی مورد استفاده قرار میگیرد. سایت … یکی از سایتهایی است که میتواند به خوبی شما را در انتخاب مدل آشپزخانه با توجه به نیازهایتان راهنمایی میکند.