
دکوراسیون رامسین: نما سازی ، شاید در یک مقطعی از زمان که صلح و آرامش بر جهان حاکم شد، بشر بیشتر در تکاپوی بهتر زیستن، مدیریت زندگی خود را تغییر داد و برای اهدافی که او را به آرامش و آسایش برساند دست به کار شد.
در نتیجه همه تلاش بشر تکنولوژی در پانصد سال گذشته رشد شگفت انگیزی داشته است.
در میان آنچه که برای بشر اهمیتی بیشتری داشت زیبایی ظاهری و آرامش، آسایش و ایمنی بود.
به همین دلیل معماری پدید آمد و با ایجاد نما های با مصالح و شیوه های اجرایی متفاوت و متنوع عمارت ها و ساختمان های زیبایی ساخته شد.
در این مطلب قصد داریم شما را با پیشینه نماسازی ساختمان بیشتر کنیم.
از چه زمان شروع شد و تا چه اندازه برای بشر اهمیت داشته است.
باید گفت که معماری و نماسازی ساختمان در ایران دارای سابقه طولانی و دیرینه در امر نما سازی برای ساختمانها هستند.
و در طول تاریخ از گچبری و آهک بری برای نما سازی استفاده میکردهاند.
نتیجه و حاصل کار هنرمندانه و در عین حال فنی و اصولی معماران و بناها و سازندگان ایرانی را میتوان در بناهای تاریخی مثل مساجد جامع بسیاری از شهرها از جمله شیراز، تبریز، اصفهان و بسیاری از عمارت ها، بقعه ها و مقبره ها و بسیاری دیگر از بناهای تاریخی در نقاط مختلف کشور، می توان مشاهده کرد.
دانستن اینکه در نظر گرفتن نما برای ساختمانها چه هدف یا اهدافی را دنبال میکند، و چه عواملی در نوع و شیوه اجرایی این قبیل نماها موثرند، لازم و ضروری است.
اما نکتهای که در اینجا و قبل از پرداختن به بحث اهداف و انواع نماها باید به آن اشاره شود، اینکه هر نوع نمایی که با هر نوع مصالح ساختمانی و با هر هزینهای که ساخته شود، باید به طور کاملاً صحیح و اصولی نگهداری شوند و در صورت آسیب دیدگی نما ، برای اجتناب از صدمات جدی تر و در نهایت تخریب کلی نما و ساختمان و نیز به منظور حفظ و احیای منظره و جلوه ساختمان، باید قسمتهای آسیب دیده کاملاً مرمت و تعمیر شوند.
چه دلیلی وجود داشت که بشر به فکر نماسازی بیفتد؟
زیبا و دلپذیر شدن جلوه ظاهری و بیرونی ساختمان و در نهایت دورنما و منظره (View) مناسب و قابل قبولِ شهر یا محلی که ساختمان در آن واقع شدهاست.
کاهش انرژی در تمام فصول سال، چراکه نما در ساختمان نقش یک عایق حرارتی و برودتی را بازی میکند، که هم از هدر روی انرژی تولیدی سیستمهای گرمایشی و سرمایشی ساختمان ممانعت میکند و هم میتواند بر حسب جنس، رنگ و میزان سطحی که دارد، باعث دفع و انعکاس گرما در فصل تابستان خصوصاً در مناطق گرمسیری شود، وعکس همین عملکرد را در فصل زمستان برای جذب انرژی خورشیدی و گرم شدن ساختمان ها درمناطق سرد سیری ایفا نماید.
نمای ساختمان بعنوان عایق صوتی ایدهال و مناسب؛ کاملاً واضح و روشن است که نمای ساختمان نقش بسیار مهمیدر کاهش ورود میزان آلودگی های صوتی و صداهای آزاردهنده محیط بیرون به فضای داخلی ساختمانهای اداری و مسکونی و …است. این مساله در شهرهای با آلودگی های زیاد صوتی بیشتر نمود پیدا کرد.
در ساخت و سازهای عصر حاضر، عایقکاری صوتی با استفاده از نماهای شیشهای و با بکار گیری شیشه های چند لایه که بین آنها با گازهایی مثل آرگون پرشده ، به نتایج بهتری رسیده است. نماهای با جنس سنگ، بتن و آجر نیز عایقهای خوبی از نظر صوتی هستند.
کمک به افزایش دوام و پایداری ساختمانها در برابر شرایط نا مساعد جوی و محیطی (زلزله، باد، باران اسیدی و رطوبتهای خورنده، یخبندان، گازهای اسیدی موجود در هوای آلوده شهرهای بزرگ، پرتوهای مضر خورشید مثل اشعه ماورائ بنفش، گرد و خاکها و دوده های حاوی مواد شیمیایی) و در نتیجه افزایش عمر مفید ساختمان. نما سازی