تاثیر بکارگیری رنگ سرد و گرم در دکوراسیون داخلی

بر اساس قانون دایره رنگ ها؛ رنگ های محیط پیرامون ما در دو دسته گرم و سرد تقسیم بندی می شوند. در دسته رنگ های گرم طیف زرد، نارنجی و قرمز و در دسته رنگ های سرد آبی، بنفش و سبز از عمومی ترین ها بشمار می آیند. که ما نسبت به سایر طیف های دیگر بیشتر با آن ها سرو کار داریم. حال سوالی که ما با آن روبه رو می گردیم این است که لقب گیری این رنگ ها ریشه در چه چیزی دارد؟ طیف هایی که از رنگ عناصر نور و آتش بشمار می روند در دسته رنگ های گرم و طیف هایی که تداعی گر یخ، برف و سرما هستند در دسته رنگ های سرد قرار می گیرند. همانطور که این طیف ها در دسته بندی مجزا از یکدیگر قرار می گیرند؛ دارای ویژگی ها و القای انرژی و تاثیرات متفاوتی در فضا بکار برده شده می باشند. در این مبحث می خواهیم به تاثیر به کار گیری رنگ های سرد و گرم در دکوراسیون داخلی بپردازیم.

تاثیر بکارگیری رنگ سرد و گرم در دکوراسیون داخلی

طیف رنگی سرد و گرم و پیاده سازی آن ها بر روی دیوار ها، کالاهای چوبی و…. می توانند دکوراسیونی ایده آل را رقم بزنند. البته سلایق شخصی و روحیات فردی اعضای خانواده در این انتخاب حرف اول را می زند. هدف اصلی از انتخاب طیف رنگی مناسب در دکوراسیون داخلی منزل شما رقم زدن محیطی گرم و آرامشبخش و البته پر از انرژی می باشد. در ادامه به صورت کلی تر به تاثیر به کارگیری رنگ گرم و سرد در دکوراسیون داخلی می پردازیم.

تاثیر بکارگیری رنگ سرد و گرم در دکوراسیون داخلی

دکوراسیون با تناژ کاملا گرم

امروزه در بسیاری از دکوراسیون های داخلی از رنگ هایی با طیف قرمز و زرد بسیار استفاده می شود. زیرا این رنگ ها سبب ایجاد شادی و صمیمیت میان افراد  خانواده می شود. بکار گیری این طیف های گرم به دو روش انجام می گردد:

  • پیاده سازی کامل آن برای تمام اجزای خانه اعم از دیوار ها تا وسایل
  • بهره بردن از آن به صورت تناژی(ترکیب با سایر رنگ ها)

کافییست در فصل زمستان و با سرد شدن هوا رنگ غالب دکوراسیون را بر مبنای تناژهای گرم قرار دهید تا با  اینکار سبب جریان گرما در فضای داخلی منزلتان شوید‌. به هیچ وجه حسی را که رنگ ها به شما منتقل می کنند را دست کم نگیرید؛ به طور مثال رنگ قرمز سبب شعله ور شدن عشق و اشتیاق می شود. جالب است بدانید این رنگ سبب افزایش فشار خون نیز می گردد.

اگر با مشکل بی اشتهایی فرزندتان دست و پنجه ترم می کنید؛ قرار دادن رنگ های گرم به عنوان رنگ غالب در آشپزخانه یا اتاق غذا خوری می تواند تا میزان زیاد شما را در حل مسئلتان یاری کند. البته تاثیرات مثبت استفاده از هر یک از رنگ های گرم در هر کدام از قسمت های منزل زمینه وسیع تری از این بحث را به خود اختصاص می دهد.

پیاده سازی رنگ سرد دکوراسیون

یکی از ویژگی های برجسته پیاده سازی طیف رنگ های سرد؛  ایجاد تعامل و آرامش در محیط است. البته تاثیرات مثبت آن فقط در قالب روحی خلاصه نمی گردد. و سودمندی های جسمی بسیاری را نیز بهمراه دارد به این صورت که با رنگ سرد غالب بر محیط تعداد تنفس در افراد کاهش میابد و موجب تسکین دردهای ماهیچه ای در بدن او می شود.

اگر در یک آپارتمان با متراژ پایین زندگی می کنید؛ کافی است با پاشیدن رنگ ها سرد بر روی دیوار ها شاهد دلبازی شدن فضا به صورت معجزه آسایی باشید. بکار گیری طیف های رنگی سرد نسبت به رنگ های گرم در اتاق خواب نقش موثر تری را در القا آرامش زمان خواب شما خواهد داشت. البته شما این آرامش را می توانید با چیدمان وسایلی با رنگ سفید و کرم در اتاق نشیمن جریان بدهید. لازم بذکر است همانطور که رنگ های گرم سبب افزایش اشتها در زمان صرف غذا می گردد؛ رنگ های سرد می تواند سبب جریانی عکس در بدن شما شود و تاثیر بسزایی در جلوگیری از پرخوری و افزایش وزن داشته باشد.

پیاده سازی رنگ سرد دکوراسیون

جلوه نمایی رنگ ها در دکوراسیون داخلی به کمک نور خورشید

هر قسمتی از منزل در طول روز به شکل متفاوتی از نور طبیعی برای جلوه بخشیدن به وسایل و انرژی در حال جریان کمک می گیرد. برای مثال با تابیده شدن نور طبیعی بر رنگ های گرم همچون قرمز، نارنجی و زرد در اتاق هایی که نور شمالی دارند جلوه ویژه تری را ایجاد می شود. اما اتاق هایی که دارای نور جنوبی هستند بهتر است در چیدمان از هر دو طیف سرد و گرم بهره ببرند. در این ترکیب ها رنگ های کمرنگ سرد همچون آبی روشن و سبز نعنایی سبب دل بازتر و بزرگتر نشان دادن فضا می گردند در مقابل رنگ های گرمی همچون قهوه ای، قرمز یا طلائی بر موج زدن احساس صمیمیت در محیط تلاش دارند. همانطور که متوجه شدید  هر کدام از رنگ ها در هر موقعیت احساس متفاوتی را به ما القا می کنند بنابراین بهتر است قبل از هر گامی در باب انتخاب رنگ غالب دکوراسیون داخلی احساسات و ویژگی های خود را به خوبی بشناسیم.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا