شما برای انجام چیدمان وسایل منزلتان منحصر به استفاده از یک روش نیستید. گزینه های بسیاری در پیش رویتان قرار خواهد داشت که وابسته به شرایط منزل در حال سکونتتان همچون متراژ، قسمت های نور گیر و نیز نوع سلیقه و روحیاتتان دست به انتخاب یکی از آن ها خواهید زد. البته این شرایط در مدت بسیار طولانی ثبات ندارد و بعد از گذشت مدتی تصمیم به تغییر این چیدمان به واسطه انتخاب مبلمان های جدیدتر، یا پرده ای با جنسیت و رنگ متفاوت و اضافه کردن اکسسوری های به روز تر می گیرید. در این صورت بازهم پای انتخاب دیگری از نوع چیدمان وسایل به میان خواهد آمد.در هر حال؛ تفاوتی ندارد و شما تحت هر شرایطی برای چیدمان منزل باید از تکنیک ها و اصول خاص خودش پیروی نمایید. البته این اصول شامل برخی قوانین خشک نمی شود؛ که شما را در شرایطی برای به انجام رساندن فاکتورهایی که هیچ رغبتی به انجام آن ندارید قرار دهند. تاکید بر رعایت این اصول فقط با هدف ایجاد فضایی خوشایند و دلنشین و همراه با ایجاد هماهنگی میان عناصر موجود؛ جهت لذت بردن شما از تصویر ایجاد شده و نیز کسب آرامش به هنگام استراحت می باشد. کافیست در زمان چیدمان منزل تمامی باید و نبایدها را رعایت کنید تا سبب رقم خوردن یک چیدمان اصولی و متناسب با روحیات و علایقتان گردید.
چگونگی آغاز چیدمان وسایل منزل
در ابتدا بگوییم برای چیدمان وسایل منزل کارتان را از فاکتورهای جزئی آغاز نکنید. زیرا بعد از آن هماهنگی بخشیدن میان عناصر متعدد کاری دشوار و سردر گم کننده خواهد بود. در اولین گام باید سبک مدنظرتان معین کنید. البته در کنار تعیین نوع سبک از طیف رنگ هایی که قرار است در فضا بکار بگیرید، غافل نشوید.
زیرا قرار است میان رنگ های پیاده شده بر روی دیوار ها، پرده ها و مبلمان ها؛ هارمونی منظمی ایجاد گردد. در انتخاب طیف رنگی مناسب برای دیوارهای پذیرایی و اتاق خواب ها می توانید از یک طراح داخلی نیز کمک بگیرید. البته در این روند فقط مبحث رنگ ها مطرح نمی گردد و ظاهر دیوار و سقف ها نیز مد نظر گرفته می شوند برای مثال نمی توان در سبک مدرن از طرح ها و نقوش سنتی بر روی دیوار ها استفاده کرد.
بعد از پشت سر گذاشتن این مرحله کلی نوبت به خرید وسایل متناسب با سبک منتخب می گردد. فراموش نکنید در نظر گرفتن متراژ در زمان خرید وسایل یک راهنمای اصلی برای انتخابی مطلوب خواهد بود. اگر این مرحله به درستی صورت گیرد نباید با نقص در چیدمان، وقت و هزینه ای که صرف نموده ایم را به هدر دهیم.
اصول اصلی در چیدمان وسایل منزل
تکنیک مرتبط با چیدمان وسایل منزل به شکل مدرن و سنتی از لحاظ اصول و قوانین، با یکدیگر متفاوت می باشند. هر کدام از ما دارای دیدگاه و سلیقه متفاوتی نسبت به چیدمان وسایل خانه هستیم. اما در هر سبکی با رعایت برخی اصول کلیدی قادر خواهیم بود هر فضایی را که به نظرمان کسل کننده شده است را به فضایی دلچسب و جذاب تر مبدل سازیم که علاوه بر جذب رضایت قلبی خودمان؛ حس تحسین همگی را برانگیزد. این اصول عبارت هستند از :
تمیزی و سفیدی همیشگی سقف
همیشه نوع قرارگیری وسایل در کنار یکدیگر نمی تواند شرایط یک چیدمان ایده آل فراهم آورد. موارد دیگری چون سفیدی سقف و چارچوب ها؛ سبب دلباز تر به نظر رسیدن فضا می گردد. نوع چیدمان منزل شما در چنین فضایی شرایطی بهتری را برای نمایش خواهند داشت.
تطبیق اکسسوری با وسایل اصلی منزل
علاوه بر تناسب وسایل کلی چون فرش، مبلمان، دکوری و…. نیاز است تا میان اکسسوری ها با سایرین نیز هماهنگی وجود داشته باشد. به طور واقع بگوییم که تناسب میان وسایل چیدمان شده در منزل از عوامل اصلی و کلیدی در زیبایی طراحی داخلی به حساب می آید. اما توجه داشته باشید که در ایجاد این تناسب زیاده روی نکنید و جهت روح بخشیدن به فضا از تنوع در رنگها غافل نشوید.
علایق شما در اولویت هستند
شما قرار است که در فضای منزلتان حس خوشایند و توام با آرامشی را تجربه نمایید. پس باید در چیدمان علاوه بر رعایت اصول سبک مرتبط از علایق و روحیات خود به راحتی چشم نپوشانید.
پیروی از ترندها در رنگ پردازی
طبیعتا نمی توانیم هر نوع طیف رنگی را در کنار دیگری به کار ببریم.ایجاد هارمونی منظم میان طیف های متعدد رنگ ها یکی از فاکتورهای برجسته در ایجاد جذابیت در چیدمان وسایل منزل بشمار می آید. البته باید بگوییم که طیف های بکارگرفته شده در سبک مدرن و سنتی متفاوت خواهد بود و می تواند در نوع به تصویر کشیدن هر کدام نقش کلیدی را ایفا نماید.
تناسب فرش و مبلمان ها
در هر کدام از سبک ها در چیدمان؛ تناسب فرش ها با مبلمان ها یک فاکتور مهم به حساب می آید. تضاد این دو عنصر در فرآیند چیدمان با یکدیگر به راحتی می تواند هارمونی منظم در حال جریان در فضا را برهم بزند. البته به نوع قرار گیری آن ها نسبت به یکدیگر هم توجه داشته باشید؛ پایه جلویی مبلمان ها بهتر است تا لبه فرش قرار گیرند و نیز با فاصله از دیوار چیدمان شود. بر خلاف باور عموم که چسباندن کامل مبلمان ها به دیوار موجب ایجاد فضای بازتری می گردد، چیدمان با فاصله مبلمان می تواند این شرایط مطلوب را فراهم آورد.