
دکوراسیون رامسین: از میان کابینت های چوبی، فلزی، ام دی اف ﯾا آلومینیومی کدام یک را می پسندید که در آشپزخانه استفاده کنید؟
یحتمل شما نیز طرفدار کابینتھایی از نوع ام دی اف هستید که در چند سال اخیر بخش قابل توجهی از تمام آشپزخانه های منازل را تحت قلمرو خود قرار داده اند.
درست است که این نوع کابینت ها زﯾنت بخش بسیاری از آشپزخانه ھا شده اند و به خاطر روکشھای زﯾبا و خیره کننده ای که دارند منتخب بسیاری از خانمها هستند ولی ممکن است در ذهن ما این سوال ایجاد شود که آیا کابینت ھا می توانند سلامتی ما و دیگر اعضای خانواده را به خطر بیندازند؟
قبل از هر چیز بهتر است در مورد ام دی اف و نوع الیافی که در آن به کار برده شده است بدانیم. ام دی اف، به معنی فیبر ﯾا الیاف با چگالی ﯾا تراکم متوسط است که از ذرات به ھم چسبیده چوب تولید می شود. اﯾن ذرات چوب توسط نوعی چسب صنعتی در درجه حرارت بالا و در حالی که تحت فشار زﯾاد قرار می گیرند به ﯾکدﯾگر چسبیده و ام دی اف را به وجود می آورند.
مزاﯾای ام دی اف در دکوراسیون
با توجه به ترکیب ام دی اف و نوع الیافی که دارد باید گفت در برابر رطوبت ھوا مقاوم است و آسیب زﯾادی نخواهد دید و به ھمین علت کاربرد آن در محیط آشپزخانه که ھنگام آشپزی رطوبتش بالا می رود، مناسب است. همچنین از همین ترکیب در ساخت مبلمان، میز و صندلی، دکور و کف سازی اتاق ھا نیز استفاده می شود. ام دی اف در برابر حرارت و صدا پوششی مقاوم است.
اگر چه در ساخت ام دی اف از برخی مواد شیمیایی نیز استفاده می شود ولی این مواد بسیار کم خطر هستند و نمی تواند فضا را آلوده کنند. از طرفی چون مواد اصلی آن از ضایعات دوررﯾختنی چوب است، به جلوگیری از قطع درختان و ھمچنین به پاکیزگی محیط زﯾست نیز کمک می کند.
مضرات ام دی اف در دکوراسیون
آنچه ام دی اف را کمی برای سلامتی خطرناک نموده است وجود فرمالدهید به کار رفته در آن است که ذرات چوب را به ﯾکدﯾگر می چسباند.
به همین خاطر فعالان اﯾمنی و بھداشت، به سازندگان اﯾن ترکیبات توصیه می کنند از مقدار کمتری فرمالدهید در رزﯾن ھا استفاده کنند.
فرمالدهید، گازی با بوی تند است. این ترکیب سادهترین عضو گروه آلدئیدها بوده ، فرمول شیمیایی آن HCHO است اﯾن ماده در صورتی که روی پوست دست و صورت برﯾزد موجب خوردگی و آسیب شدﯾد به پوست می شود.
میزان و مقدار فرمالدهید به کار رفته در ساخت ام دی اف به اندازه ای نیست که باعث نگرانی شود اما بخار شدن فرمالدهید به کار رفته در آن می تواند ھوای خانه را آلوده کند و موجبات برخی از اختلالات تنفسی را به خصوص در کودکان فراھم آورد.
رنگ باختن کابینت ھای فلزی
متاسفانه کابینت ھای فلزی چون گذشته طرفداران زﯾادی ندارد. چون در محیط ھای مرطوب شروع به زنگ زدن می کنند. لبه ھای تیز درھا و ورق ھای فلزی آن عمدتا باعث جراحات می شود. رنگ آن پس از مدتی استفاده شروع به کنده شدن می کند. باز و بسته کردن درھای آنھا با صدای بیشتری ھمراه است. در برخی مواقع امکان برق گرفتگی به علت اتصال سیم برق به بدنه کابینت فلزی وجود دارد و همچنین خطرات دیگری را در پی دارد.
ارگونومی یا مهندسی فاکتورهای انسانی در کابینت ھا
دسترسی به کابینت و وساﯾل داخل آن از اھمیت زﯾادی برخوردار است. بھتر است ساخت آنها در یک ارتفاع استاندارد باشد که هم افراد کوتاه قد و هم بلند قد در برداشتن وسایل خود دچار مشکل نشوند. نکته دیگر اینکه رنگ کابینت ھا را نیزروشن انتخاب کنیم تا آلودگی روی آنھا به خوبی نماﯾان شود و نسبت به نظافت و تمیزی آنھا به موقع اقدام کنیم.
در مورد ایمنی کابینت ها هم باید دقت زیادی به لبه های آنها داشته باشید که جراحت ایجاد نکنند. همچنین در مناطقی که امکان زلزله وجود دارد وسایل سنگین را بالای کابینت ها قرار ندهید و در پایان توصیه ما این است که به هیچ وجه وسایل تیز و برنده را در دسترس کودکان قرار ندهید.