
دکوراسیون داخلی رامسین: در عصر حاضر به خصوص در کشورهای پیشرفته و در حال توسعه تمام گریشهای وابسته به طراحی صنعتی از همه نظر تحولات شگفت انگیزی در آنها اتفاق افتاده است.
از جمله این تغییرات می توان استفاده از ابزار کامییوتری و نرم افزارهای مربوط به آن است که در این
روند کمک زیادی شده است. بکارگیری گسترده کامپیوتر و ابزار جانبی آن در روند طراحی صنعتی را برشمرد.
نسبت تغییراتی که کامپیوتر در طراحی ایجاد کرده در مقایسه با روند دستی طراحی صنعتی همانند نسبت پزشکی عهد حکیم ابوعلی سینا به پزشکی مجهز به روبات عهد فعلی است.
تعریف طراحی صنعتی
طراحی صنعتی به عنوان یک رشته و شغل حرفه ای آمیخته با علم و هنر است. هر یک از دو رکن علم و هنر جایگاه مهمی در طراحی صنعتی دارد که با حذف هر کدام، روند طراحی صنعتی به سرانجام نرسیده است.
با این تعریف می توان نتیجه گرفت که طراحی صنعتی اسم مناسبی برای این رشته است، و دوم اینکه رشتههای بالا کاربرد مشخصی در طراحی صنعتی دارند.
به این معنا که طراح صنعتی الزاماً باید تسلط و اشراف کافی به موضوعات رشتههای بالا را تا حدی که هدفش تامین گردد داشته باشد. در طراحی صنعتی هرگز یادگیری مستقل و صرف مکانیک، نقاشی، گرافیک یا غیره کمکی نمیکند، بلکه لازم است تا بسته به نیاز و هدف مشخص، اقدام به تحقیق و گردآوری اطلاعات در زمینه مورد نیاز نمود.
به این ترتیب می توان گفت که طراحی صنعتی یک رشته جامع و ترکیبی است. تخصصی که برای کسب آن باید از هر زمینه تخصصی، اطلاعاتی مشخص داشت.
تا به اینجا به توصیف طراحی صنعتی پرداختیم. اما تعریف طراحی صنعتی در یک کلام عبارت است از :
همانگونه که طراحی اولین حلقه از زنجیر تولید یک کالا میباشد، فرآیند طراحی صنعتی اولین حلقه از زنجیر تولید صنعتی یک کالا بوده و معادلهای است جامع برای رسیدن به وضعیت مطلوب کالا از نظر عملکرد، فرم، سلیقه و تنوع طلبی و مد و هزینه.
رشته طراحی صنعتی گرایشها و زیرگروههای متعددی دارد که مهمترین آنها عبارتند از :
· طراحی محصول : لوازم خانگی/ مبلمان اداری و خانگی / وسایل صوتی و تصویری/ ماشینهای اداری/ نوشتافزار/ اسباب بازی و غیره.
طراحی دکوراسیون : شامل دکوراسیون خانگی، اداری، تجاری و غیره.
· طراحی محیطی: فضا، مبلمان و چیدمان شهری و کلیه فضاهای زیر مجموعه آن نظیر پارکها، نمایشگاهها، مراکز خرید، ایستگاههای اتوبوس و تاکسی و کلیه محیطهای عمومی، تاسیسات ترافیکی و نظایر آن.
· طراحی خودرو : طراحی بدنه و نمای داخلی خودرو.
· طراحی بستهبندی : بسته بندی کالا و محصولات مختلف.
· طراحی اصلاحی : اصلاح خصوصیات عملکردی یا فرمی یک محصول به منظور بهبود کارایی آن.
سبکها، الگوها و متدهای طراحی صنعتی
در روند طراحی صنعتی نیز مانند خیلی از زمینههای دیگر الگوها و سبکهای مختلفی وجود دارد که مجموعهای از ویژگیها و خصوصیات از پیش تعیین شده را برای سهولت کار در اختیار طراح قرار میدهد. بنابراین هر طراح صنعتی برای طراحی هر یک از موارد بالا میتواند بر اساس شرایط کاری خود، از یک یا چند الگوی طراحی زیر برای خلق ایده و طرح خود بهره ببرد. در اینجا به دو عنوان از این الگوها و سبکها اشاره میگردد :
الگوی طراحی برای آینده : طراحی کالا و محصول با استفاده از المانها و نمادهای فوق پیشرفته و بسیار مدرن و حتی تخیلی.
الگوهای طبیعی : طراحی کالا و محصول بر اساس عملکرد و یا فرم زندگی و ویژگیهای ظاهری جانوران، گیاهان و طبیعت بیجان.