WhatsApp Image 2020-04-28 at 10.42.19 AM

نحوه طراحی و اجرای خانه های دوبلکس

 طراحان و معماران در عصر کنونی، منازل و ساختمان های اداری و تجاری را بر اساس سلیقه های متفاوت و طرح های مختلفی می سازند. که البته سلیقه بیشتر از ایده و طرح بر ساخت و سازها غالب است. به همین دلیل سلایق باعث شده است برخی از مردم خانه ویلایی را ترجیح دهند، برخی دوبلکس و اکثر زیادی به خاطر موقعیت زندگی آپارتمان نشین هستند.

در این میان خانه های دوبلکس زیبایی نظر انسان را به خود جلب می کنند. معمولا افراد خوش ذوق خانه و محل زندگی خود را دوبلکس می سازند و آرمان یک زندگی ایده آل را در چنین دکوراسیونی می جویند. اگر مایل هستید بیشتر در مورد خانه های دوبکس بدانید بهتر است با ما همراه باشید تا شما را با چنین خانه های لوکسی آشنا کنیم.

به نظرم رسید قبل از هر موضوعی کمی درباره واژه دوبلکس توضیح دهم. اصلا دوبلکس چیست و چه نوعی سبکی از دکوراسیونی داخلی است؟

چرا که ممکن است در خیلی جاها این جمله به گوشتان رسیده باشد و مشام را تیز کرده باشد ولی معنی واقعی آن را به خوبی درک نکرده باشید. فراموش نکنیم که قرار نیست ممعنی همه واژه های تخصصی را به خوبی بدانیم. تصور خود من در مورد چنین واژه ای بیشتر این ذهنیت را ایجاد می کرد که دوبلکس به معنای خانه مجلل است! ولی بعدها که در این زمینه تحقیق کردم فهمیدم درک من از این موضوع با واقعیت خیلی متفاوت است.

هر خانه مسکونی و یا واحدی تجاری یا اداری در اشکال مختلف و متفاوت ساخته می شوند که یکی از آن ها خانه دوبلکس است. خانه های دوبلکس در واقع شکلی از خانه های ویلایی است که ممکن است در چند طبقه و یا دیوار به دیوار هم ساخته شوند. این نوع خانه ها در هر ابعادی ساخته شوند به خاطر اینکه مجزا نیستند یک خانه محسوب می شوند. به زبان ساده تر اگر دو طبقه ساختمان توسط پلکان داخلی به یکدیگر متصل شوند، این خانه دوبلکس است.

نقشه خانه دوبلکس

نقشه خانه دوبلکس، مهمترین مرحله در طراحی این نوع خانه است. این نقشه‌ها، طرح کلی و دقیقی از پلان و بنا را نشان می‌دهند. نقشه خانه دوبلکس باید شامل تقسیم بندی مناسب فضاها، موقعیت پله‌ها و اتصالات بین طبقات، نمای خارجی و نمای داخلی با جزئیات و تمامی اندازه‌ها باشد.

در این نقشه‌ها، نقاط قوت و ضعف طرح برجسته شده و مشکلات ممکن در طول ساخت‌وساز مد نظر قرار می‌گیرند. همچنین، در نقشه خانه دوبلکس، از جزئیات فنی نیز بهره‌گرفته می‌شود؛ مثلاً طرح سیستم‌های برقی، تهویه مطبوع، آب و فاضلاب و…

این نقشه‌ها برای مجوز گرفتن از مراجع مربوطه، نظارت بر پیشرفت پروژه و همچنین اجرای صحیح و دقیق ساختمان از اهمیت بالایی برخوردارند. نقشه خانه دوبلکس باعث سهولت و کاهش خطاها در فرآیند ساخت و همچنین تأمین تراز هماهنگی بین متخصصان و مجریان پروژه می‌شود و نهایتاً به دستیابی به یک خانه دوبلکس با طراحی مناسب و کاربردی کمک خواهد کرد.

خانه دوبلکس شیک

خانه دوبلکس شیک، نمادی از زیبایی و ارگانیک بودن در طراحی داخلی است. طراحی این نوع خانه با استفاده از مواد با کیفیت و انتخاب دقیق رنگ‌ها، ایجاد جلوه‌ی لوکس و منحصربه‌فردی را برای فضای داخلی به ارمغان می‌آورد. دیوارهای پوشیده از مصالح معماری مدرن، کفپوش‌های بافتی و لمسات هنری در دکوراسیون، خانه را به یک مکان استثنایی تبدیل می‌کند.

طراحی پردیسی و فضایی باز، احساس آزادی و شهرتی بی‌نظیر به خانه دوبلکس می‌بخشد. استفاده از نورپردازی هوشمند و پنجره‌های بزرگ، فضا را از نور طبیعی بیشتر بهره‌مند می‌سازد و انرژی مثبتی را منتقل می‌کند.

در خانه دوبلکس شیک، هماهنگی بین فضاها و انتخاب دقیق مبلمان و اکسسوری‌ها، جلوه‌ی هماهنگی و تعادل را به خانه می‌بخشد. فضاهای باز و سبک بسته به سلیقه ساکنان، طراحی می‌شود که باعث ایجاد یک محیط زندگی شیک و ارامش‌بخش می‌شود. با انتخاب مرغوبیت و طراحی مناسب، خانه دوبلکس شیک به یک معجزه معماری تبدیل می‌شود که همچنان به خانواده احساس دلپذیری و سلامتی را می‌بخشد.

بیشتر بخوانید : طراحی نما ساختمان

اصولا طراحان دکوراسیون داخلی در طراحی یک خانه دوبلکس از دو طبقه به منظور ساخت یک واحد مسکونی استفاده می کنند. چیدمان مبلمان و هر نوع دکوراسیون داخلی در خانه های دوبلکس راحت است زیرا به اندازه کافی فضا وجود دارد.

معماری خاص و منحصر به فرد خانه های دوبلکس، ساختار و طراحی دکوراسیونی متفاوت و … قیمت آن را نسبت به خانه های معمولی بالاتر می برد. باید بدانیم برخلاف محدود بودن زمین، این خانه ها حس زندگی در فضاهای پر نور که به اطراف خود متصل هستند را بیشتر تشدید می کنند.

در طراحی خانه یا آپارتمان دوبلکس راه پله نقش بسیار مهمی در تقسیم بندی فضا و ارتباط دو طبقه با یکدیگر را ایفا می کند.

طراحی خانه دوبلکس

ابعاد خانه دوبلکس در طراحی بر حسب سلیقه است و تا حد زیادی به بودجه افراد بستگی دارد. به طبع انتخاب مساحت ملک بستگی هزینه شما خواهد داشت. و باید توجه کنیم سبک کلاسیک در مقایسه با سبک مدرن هزینه متفاوتی دارد. سبک مدرن طرفدار سادگی و کاربردی بودن فضا است و تنها بر استفاده از وسایل ضروری تاکید دارد اما در طراحی به سبک کلاسیک به منظور ایجاد فضایی گرم و صمیمی از المان های کلاسیک و عناصر دکوراتیو زیادی بهره می برد و جزئیات بیشتری دارد.

باید گفت هم اکنون خانه های دوبلکس به سبک مدرن بیشتر کاربرد دارد و هزینه آن نیز نسبت به سبک کلاسیک خیلی کمتر است. ولی در هر صورت این دو سبک (کلاسیک و مدرن) از جمله سبک هایی هستند که هم در دکوراسیون داخلی و هم در طراحی نمای ساختمان دوبلکس استفاده می شوند.

بیشتر بخوانید: بازسازی منزل

انواع خانه دوبلکس

خانه های دوبلکس در سه مدل ساخته می شوند که در ادامه به مدل های آن خواهیم پرداخت.

خانه دوبلکس استاندارد

در این مدل معمولا در آخرین طبقات ساختمان های مرتفع ساخته می شود و مساحت آن در مقایسه با سایر خانه های دوبلکس کمتر است، در نتیجه دارای فضای کوچک تری است.

خانه دوبلکس زیر شیروانی

خانه هایی که طبقه دوم آنها به شکل شیروانی است، خانه دوبلکس زیر شیروانی گفته می شود. طبقه دوم چنین خانه هایی خود یک فضای مستقل دارد و گاهی اوقات دارای بالکن نیز هستند.

خانه دوبلکس معکوس

خانه های دوبلکس معکوس در پایین ترین طبقه ساختمان طراحی و اجرا می شوند و امکان دسترسی به حیاط خلوت و پاسیو را فراهم می کنند.

خانه دوبلکس کوچک

خانه های دوبلکس تنها محدود به خانه های بزرگ نیست و این امکان وجود دارد که خانه های کوچک دوبلکس نیز طراحی کرد.

ویلای دوبلکس

یکی از ایده هایی که می توان در ساخت ویلای لاکچری استفاده کرد، طراحی آن به شکل دوبلکس می باشد. چشم انداز ویلای لوکس دوبلکس به همراه استخر و سایر تجهیزات، نمونه ای از بهترین طراحی های دکوراسیون ویلا می باشد.

پله گرد دوبلکس

همان طور که گفته شد راه پله در چنین مدلی از طراحی از جمله بخش های ضروری و جدانشدنی خانه های دوبلکس است. که طراح نسبت به متراژ مدل مناسب برای راه پله انتخاب می کند و همچنین به منظور ارتباط دو طبقه با یکدیگر از راه پله استفاده می شود که رایج ترین آن ها راه پله گرد است. این مدل راه پله پرطرفداران بسیاری دارد و بیشتر در عمارت ها و کاخ های قدیمی نیز استفاده می شده است.

راه پله دوبلکس علاوه بر کارایی نقش مهمی در زیبایی دکوراسیون داخلی ایفا می کند. در ساخت راه پله از متریال های گوناگون نظیر شیشه، فلز و چوب یه صورت مجزا یا ترکیبی استفاده می شود و هر کدام جذابیت خاص خود را داشته و متناسب با دکوراسیون کلی خانه انتخاب می شود. راه پله های چوبی در مقایسه با سایر راه پله ها زیباتر هستند و با هر نوع دکوراسیون داخلی هماهنگ می شوند اما راه پله های شیشه ای به ندرت در طراحی خانه های دوبلکس پیشنهاد می شوند.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *