طراحی ویلا به شیوه سنتی به چه میزان محبوبیت دارد؟

از جمله کاربرد هایی که می توان برای ویلا در نظر انگاشت این می باشد که ویلا می تواند جای بسیار مطلوبی برای استراحت کردن و پشت سر گذاشتن اوقات فراغت خود در کنار عزیزان باشد. به این هنگام خواهد بود که می توان چنین بیان نمود به منظور آن که بتوان این اوقات خوش را به خوبی هر چه تمام تر پشت سر گذاشت، لازم است در مکانی دلپذیر اقامت داشت. حال بهتر است با همدیگر در ارتباط با طراحی ویلا به شیوه سنتی و میزان محبوبیت آن سخن بگوییم. در واقع سبک سنتی در طراحی ویلا به معنای طراحی قدیمی از مد افتاده نمی باشد. بلکه آن نیز یعنی بهره گیری از اصول طراحی سنتی بناها و آفرینش خصوصیات آن در یک ویلای شیک و معاصر. مبانی که طی گذر قرن ها بنابر فرهنگ و هنر خاص هر منطقه ای ایجاد شده است. هر کشور نیز هر فرهنگی حاوی معماری سنتی فوق العاده خود است. به شیوه ای که طرح معماری آن، هویت بخش محوطه نیز ساختمان های سنتی می باشد.

 

آیا می دانید چرا ویلا سنتی محبوبیت خاصی دارد!

محبوبیت طرح ویلای سنتی در زنده نگه داشتن فرم های آشنا و مشهور گذشتگان و القای احساس نوستالژیک در محوطه است. تمامی ما دارای خاطراتی از منازل قدیمی می باشیم که خاطراتی بسی شیرین و به یاد ماندنی می باشند. به خاطر خود آوردن آن ها و بودن در محیط های شبیه بدان، منجر به ایجاد حسی گرما بخش در جای جای بدن ما می شود. برخی از آن ها در بافت شهری بوده اند حال بعضی دیگر در مناطق ییلاقی تحت عنوان خانه های قدیمی جولان می دادند. تکرر فرم های قدیمی و کهن در طراحی خانه های ویلایی موجب آفرینش محیط های سنتی خواهد شد. این محیط های سنتی منجر به احساس پیوند با گذشتگان گردیده و آرامش و امنیت را برای ساکنان به همراه خود می آورد. همیشه و در همه حال طبیعت جایگاه و موقعیت خاصی در معماری سنتی ایرانیان داشته است و طراحی ویلا سنتی در دل طبیعت، هماهنگی کاملی با ماهیت ویلا خواهد داشت. از این جهت یکی از نمونه های طراحی ویلا در مناطق ییلاقی، طراحی ویلا سنتی خواهد بود. از آن سوی که نمای ویلا از چهار جهت و بدون هیچ گونه چهارچوبی قابلیت اجرایی دارد، فرصت مطلوبی را در راستای پیاده سازی نمای سنتی ویلا مهیا می سازد.

نمای ویلا سنتی و یا آن که نمای باغ ویلا سنتی، جلوه ای جذاب و آشنا در بینابین طبیعت است. از جمله حائز اهمیت ترین علل محبوبیت طرح های سنتی، هماهنگی آن با فرهنگ و هنر مردم می باشد. زیرا معماری سنتی ایرانی در طی قرن ها با استناد به فرهنگ و نیاز عامه ایجاد می شود. ما همچنین نسل های پیش از ما به حالت آگاهانه و یا آن که ناخود آگاه با این محیط ها خو گرفته اند. به همین دلیل شبیه سازی فرم ها و پیاده نمودن خصوصیات اصلی در طراحی و اجراء ویلا دلپذیر و دوست داشتنی است. طراحی منازل ویلایی با ایوان ها و ستون ها، پنجره های مشبک و تزیینات زیبای نما در بین گیاهان و درختان تنومند و نیز حوضچه زیبا، تفکری است از عمارتی در بهشت
ایرانی.

آیا می دانید چرا ویلا سنتی محبوبیت خاصی دارد!

اصول و مبانی طراحی ویلا سنتی؛

اصول و مبانی طراحی ویلا سنتی در مناطق و فرهنگ های گوناگون مشابه می باشد. تفاوت ها منوط به رویکرد های گوناگون است که برای حصول این اصول، انتخاب می گردد. این مبانی زیر بنای طراحی ویلا سنتی را ایجاد می نمایند؛

  • فرم به همراه فضا سازی اخذ شده از بناهای سنتی.
  • بهره گیری از مصالح و تجهیزات بوم آورد و ویژه منطقه ساخت و ساز ویلا.
  • طراحی و ساخت فضای ویلا شبیه به خانه های سنتی و قدیمی.
  • طراحی اقلیمی و سازگار با موقعیت آب و هوایی منطقه.
  • محوطه های واسط همانند تراس و بالکن و ایوان برای برقراری ارتباط با طبیعت.
  • سطوحی شفاف و روشن و شیشه خور عظیم و محوطه های داخلی روشن و بهره مند از دیدهای وسیع به محیط اطراف.
  • طراحی داخلی ویلاهای سنتی بنابر فضا سازی خانه های قدیمی و مبلمان سنتی.

و امّا طراحی ویلا سنتی ایرانی؛

طراحی ویلا سنتی ایرانی از گزینه های پرطرفدار طراحی ویلا محوطه سازی سنتی در کشور ایران می باشد. در این نوع از سبک، کوشک های کهن در باغ های ایرانی بازخلق می گردند.

و امّا طراحی ویلا سنتی ایرانی؛

 

 

 

 

 

خصوصیات ویلا سنتی ایرانی چه می باشد؛

  • سادگی و بی آلایش بودن. این نیز از اصول و مبانی معماری ایرانی محسوب می شود که در هر فرمی حاوی جایگاه و کارکرد منطقی باشد.

نمای ویلا سنتی ایرانی بر همین دلیل، ساده تر از محیطی داخلی ایجاد می شود. تزیینات در طراحی داخلی ویلا سنتی موقعیت حائز اهمیت تری را دارد.

  • تقارن. طراحی نمای ویلای ایرانی با استناد به سنت معماری گذشته حاوی تقارن می باشد. این تقارن حسی از تداوم و پایداری، ماندگاری و آسایش را در نما ویلا شکل می دهد. در نمای اصلی و ابتدایی ویلا، ورودی اغلب در محور تقارن واقع می شود.
  • ایوان ستون دار. طراحی تراس و بالکن ویلا به حالت سر پوشیده میبایست دارای ستون هایی باشد. این قبیل از ستون ها می توانند به حالت سازه ای و یا صرفاً به حالت معماری باشند.

ایوان محوطه نیمه محصور زیبایی می باشد که در راستای نشیمن بیرونی در کناره ی طبیعت طراحی می گردد.

  • هشتی و دالان های ورودی. تعبیه پیش فضای ورودی برای ویلاها بسیار حائز اهمیت است. این پیش فضا در ویلاهای ایرانی به حالت دالان و هشتی شناخته می شود و رابطی است میان محوطه بیرونی و نیز داخلی ویلاها.
  • حیاط مرکزی ویلا‌. در موضوع طراحی ویلا لاکچری و زیبا که فضای بسیاری در اختیار دارد، طرح حیاط مرکزی طرح بسیار جذاب و جالبی خواهد بود. طراحی این حیاط در ویلا بنابر اقلیم ساخت آن و ایده های طراحی ویلا، فرم های متنوعی را می پذیرد.

دوستان عزیز ما در این متن از خود سعی نمودیم شما را با طراحی ویلا به شیوه سنتی به چه میزان محبوبیت دارد؟ آشنا سازیم. امیدواریم که توانسته باشیم در این مطلب از خود شما را به خوبی با این موضوع آشنا نماییم.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا