طراحی داخلی بیمارستان

طراحی داخلی بیمارستان

زمانی که فرآیند طراحی داخلی بیمارستان را آغاز می کنیم باید فضایی کاملا بهداشتی را در نظر بگیریم. گاهی اوقات یک محیط با مراقبت های بهداشتی مناسب می تواند تاثیر زیادی بر سلامت بیماران و همراهان آنها و حتی کادر درمانی داشته باشد. طراحی این محیط ها ترکیبی از عملکرد، راحتی و زیبایی است. به طور خلاصه، اصول طراح داخلی بیمارستان باید به گونه ای باشد که خدمات ارائه شده همانند بیمارستان باشد، اما احساس حضور در بیمارستان را به بیمار القا نکند. در این مقاله به اصول طراح داخلی بیمارستان و مراکز درمانی می پردازیم.

 

   طراحی سالن ورودی بیمارستان

 

بیمارستان مکانی است که طیف وسیعی از افراد مبتلا به اختلالات روحی و جسمی در آن حضور دارند و معمولا همراهانی مضطرب و نگران دارند، بنابراین قسمت اول ورودی، ورودی بیمارستان نباید استرس زا باشد و بیمار را از ناحیه سر گیج کند. شروع  استفاده از رنگ های شاد در طراحی این قسمت می تواند موثر باشد. اجتناب از فضای پذیرش در ورودی بیمارستان می تواند به طور قابل توجهی جمعیت و ترافیک را کاهش دهد.

طراحی سالن ورودی بیمارستان

طراحی داخلی فضاهای مختلف بیمارستانی

 

همانطور که می دانید هر بیمارستان دارای چندین بخش مختلف از جمله پذیرش، اتاق انتظار، بخش اداری، بخش بهداشت، بخش مراقبت از کودکان، اتاق بیماران و … است که در اینجا به برخی از آنها خواهیم پرداخت.

 

طراحی قسمت پذیرش بیمارستان: قسمت پذیرش بیمارستان باید صندلی های کافی داشته باشد تا اکثر افراد بتوانند به راحتی دوره انتظار خود را پشت سر بگذارند.  وجود یک اتاق بزرگ از ترافیک، شلوغی و سر و صدایی که بر راحتی بیمار تأثیر می گذارد جلوگیری می کند. در اکثر بیمارستان ها، اتاق انتظار باید در طبقه ای مجزا از اتاق بیمار باشد تا مانع رفت و آمد پزشکان و پرستاران به غیر از سروصدا نشود.

 

طراحی اتاق معاینه و درمان بیمارستان: بهتر است این اتاق در کنار اتاق دارو چیده شود تا دسترسی پزشک و پرستار به انواع داروها آسان باشد. برای طراحی این قطعه معمولا از کفپوش های مصنوعی یا سرامیکی استفاده می شود.

 

طراحی ایستگاه پرستاری بخش بیمارستان: ایستگاه پرستاری در مرکز بخش قرار دارد، بنابراین پرستاران می توانند کل بخش را کنترل کنند. این مکان باید نزدیک به اتاق اصلی و اتاق ایزوله باشد. هر پست پرستاری حداکثر 30 تخت را بر عهده خواهد داشت. محل ایستگاه پرستاری باید به گونه ای طراحی شود که ورودی اتاق به صورت دردره قرار گیرد. اگر در طرح بندی بخش های بستری و جراحی، دو بخش بستری باید پشت به پشت قرار گیرند.  دو ایستگاه پرستاری باید بتوانند به هم بپیوندند تا بتوانند در مواقع اضطراری به یکدیگر کمک کنند.

 

طراحی اتاق ایزوله بیمارستان: کفپوش مصنوعی برای این اتاق توصیه می شود. از استفاده از مصالحی مانند سنگ در دیوارها و کف که باعث انعکاس صدا می شود خودداری کنید. کفپوش های مصنوعی از نظر کنترل عفونت و جذب صدا نسبت به سنگ برتری دارند.

 

پلان اتاق چند تخته بیمارستان: این اتاق باید در دو گروه در دو طرف ایستگاه پرستاری، بعد از اتاق های یک نفره قرار گیرد. یک حمام باید در این اتاق ساخته شود و تعداد تخت های این اتاق 4 تخت است.

 

طراحی خدمات اطفال: این خدمات می تواند تاثیر مثبت یا منفی بر روان کودکان داشته باشد. استفاده از شخصیت های کارتونی مورد علاقه کودکان در این قسمت و استفاده صحیح از رنگ ها می تواند عامل جذابی برای کودکان باشد. طراحی تخت هایی به شکل شخصیت های محبوب، نصب سرسره های کوچک، قرار دادن اسباب بازی های مختلف و پخش موسیقی تاثیر زیادی در راحتی کودکان در بیمارستان دارد. در ادامه مقاله طراحی داخلی بیمارستان ما را همراهی کنید.

 

چیدمان اتاق های بیماران در بیمارستان: وجود نورگیرها و مناظر زیبا اولین چیزی است که در بدو ورود توجه بیمار و همراهان را به خود جلب می کند. استفاده از تخت هایی با تنظیم ارتفاع بسیار آسان برای راحتی بیماران خاص پس از جراحی مهم است.  داشتن فضای کافی برای قدم زدن در اتاق و داشتن حمام جداگانه کار بیمار را بسیار آسان می کند.

طراحی داخلی فضاهای مختلف بیمارستانی

هزینه طراحی داخلی بیمارستان

 

هزینه های تهویه داخلی مربوط به هر نوع کاربر بر اساس تعرفه های تهویه داخلی سیستم مهندسی تعیین می شود. اما گاهی اوقات شرکت ها و طراحان قیمت های متفاوتی را برای طراحی داخلی بیمارستان ارائه می دهند که به عوامل مختلفی بستگی دارد. یکی از آنها نظر طراحان برای بهبود طراحی پلان بیمارستان است. بسته به تجربه و مهارت طراح و معمار، هزینه های متعددی در این بخش شامل طراحی می شود. موقعیت مکانی سایت، محدودیت های طراحی داخلی بیمارستان، پیچیدگی ها و پیچیدگی های طراحی و غیره. همه عواملی هستند که بر هزینه طراحی داخلی بیمارستان تاثیر می گذارند.  علاوه بر این، معمار باید تمام معیارهای طراحی بیمارستان را کاملاً بداند.

هزینه طراحی داخلی بیمارستان

رنگ در دکوراسیون داخلی بیمارستان

 

یکی از نکات روانشناختی در خصوص بیماران و تسریع بهبودی آنها رنگ است. شاید در ابتدا ساده و پیش پا افتاده به نظر برسد اما تاثیر زیادی در دکوراسیون داخلی بیمارستان دارد. بیمارستانی را تصور کنید که در آن دیوارها به رنگ نارنجی یا قرمز رنگ آمیزی شده اند یا از رنگ های روشن مانند آبی روشن یا رنگ های تیره برای دیوارها و دکوراسیون استفاده می شود. این رنگ ها عواطف و احساسات را بر می انگیزد و آرامش بیماران و همراهان را از بین می برد. بهترین رنگ های روشن و رنگ های ملایم که بیشتر در تم های سرد یافت می شوند مانند سبز روشن یا آبی روشن انتخاب های خوبی هستند.

رنگ در دکوراسیون داخلی بیمارستان

سخن نهایی

 

طراحی داخلی بیمارستان، در حالی که یکی از مهمترین ملاحظات برای بیماران حفظ روحیه خوب است. ابتدا چیدمان داخلی بیمارستان ها در نظر گرفته می شود. یکی از مقوله های مهم در رابطه با فضاهای داخلی و طراحی آنها، موقعیت مکانی و ارتباطات داخلی ادارات می باشد.  فضاهای درمانی باید کاملاً کارآمد و بدون اتلاف فضا در کنار یکدیگر قرار گرفته و دارای ارتباطات فضایی مطلوبی باشند. از این نظر، ما باید نهایت توجه را به عملکرد مناطق مختلف محوطه داشته باشیم.

 

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *