نخستین مرحله جهت آغاز طراحی داخلی، دانستن اطلاعاتی راجب انواع سبک های طراحی داخلی میباشد؛ جهت اینکه سبکهای طراحی داخلی گوناگونی مثل مدرن، مینیمال، اسکاندیناوی، صنعتی و… تفاوتهای زیادی با یکدیگر را شامل میشود و هرشخصی بادرنظرگرفتن سلیقه خود یکی از آنها را برای دکوراسیون منزل خود بهره مند میشوند.
۱. سبک طراحی داخلی مدرن
یکی از سبکهای پرطرفدار در بین انواع سبک های طراحی داخلی سبک مدرن میباشد. چیزیکه در طراحی داخلی مدرن جلب توجه میکند حس راحتی و سادگی است اگرشماهم طرفدار سادگی هستید در همه المانهای منزل این سادگی را خواهیددید. از جمله از ویژگیهایی که در این سبک میتوان قابلرویت است صاف، صیقلی، براق و شفاف بودن این نوع سبک میباشد.در واقع بایدگفت مدرن یک واژه بسیارگستردهبوده که در زمینه دکوراسیون معمولا برای به یک خانهی مدرنی که با پالت رنگی آسوده ، منظم بودن خطوط و موادی دیگر مثل شیشه و استیل طراحیشدهاست؛ میگویند.
یکی دیگر از مزایای مهم در دکوراسیونمدرن، بهرهگیری از اشکالهندسی مثل مربع، مستطیل و دایره میباشد. اشکالهندسی گوشهدار اثبات پایداری دنیای مدرن محسوبمیشود؛ همچنین اشکال منحنی نیز احساس حرکت و پویایی زندگی مدرن را به ما نمایش میهد. مخلوط کردن این دو با هم تصویری شفاف از معنا مدرنیته بودن را برای شما به ارمغان میرساند. آثار نقاشی ابستره و مجسمههایی با مفهوم انتزاعی در این نوع سبک دکوراسیون منزل خانه موقعیت بخصوصیدارد.
۲. سبک دکوراسیون امروزی
در مقایسه کردن سبک های طراحی داخلی امروزی و مدرن بایدگفت هردو این سبکها با دیگری متفاوتمیباشد که اکثرا جای یکدیگر مورداستفاده قرارمیگیرد. اختلاف اصلی این دو سبک در این بوده که سبکمدرن تفسیری از طراحی در قرنبیستم است. همچنین سبکامروزی از انعطافپذیری بالایی برخورداربودهاست و به سبک خاصی پایبندی چندانی ندارد. بهعنوانمثال امکاندارد در سبک شاهد خمیدهبودن خطوط در طراحی باشیم، درحالی که در سبکمدرن این امکان وجودندارد.
چیزی که در طراحیداخلی امروزی ازاهمیت بسیاری برخورداراست راحتی و خودمانی بودن فضا میباشد همچنین احساس صمیمیت بیشتری را به مخاطب القا میکند..بالعکس سبک طراحیداخلی مدرن که فضایی رسمیتر را به ارمغان میرساند.
۳. سبک طراحی داخلی مینیمال
در ابتدا بایدگفت که واژه مینیمال به معنی سادگی، بی آلایشی و بهره نبردن عناصراضافی در محیط میباشد. همچنین یکی از سبکهای پرطرفدار در بین سبک های طراحی داخلی سبک مینیمال میباشد. میتوان گفت که این نوع سبک مانندسبک مدرن ساده حتی میتوان گفت که ازآن سادهتر میباشد. در پالتهای رنگی بهرهبردهشده معمولا خنثی است و هیچکدام از لوازم استفادهشده بیشازاندازه زرق و برق ندارد. یکی از پرکاربردترین رنگها در طراحیداخلی مینیمال،رنگ سفید میباشد.
یکی دیگر از مزایای طراحیداخلی مینیمال، استفاده از تضاد رنگهاست. رنگ سفید در کنار سیاه استفاده میشود.ازاین نوع ترکیب رنگ جهت خنثی نبودن بیشازحد فضا میباشد و باعث تعادل در فضاگردد.
۴. سبک طراحی داخلی صنعتی
همان طور که از نامش نیز مشخص است، الهام گرفته از سبکهای زمان انقلاب صنعتی اروپا همچنین خانههای شهری قرنهای ۱۷ و ۱۸میلادی اروپا میباشد. با این سبک طراحی گواهی دهنده عناصری مانند حس ناتمام بودن طرح را به ما القا مینماید.
مبلمان چرم در آن دوره یکی ازبخشهای مهم صنعت ساختمان بوده که همیشه دربین اشرافیان و کارخانهداران محبوبیت بسیاریداشت همینامر به یکی از عناصر غیرقابلتفکیک طراحی داخلی صنعتی تبدیل شدهاست. همچنین بهرهگیری از جعبههای پرینت دار به عنوان عناصر دکوراسیون، بیش از همه حس نوستالژیک باز شدن کارخانههای متعدد در اروپا را بازسازی مینماید.
۵
. سبک طراحی داخلی مدرن قرن بیستم
سبک طراحی داخلی مدرن دهه ۹۰ میلادی که آن را با نام Mid-Century modern نیز میشناسند، در اصل به طراحیهای اواسط دهه ۱۹۰۰ میلادی (۱۹۵۰ تا ۱۹۶۰) بازمیگردد که حس نوستالژی را به فرد میبخشد. در این سبک ما شاهد اغلبی از عناصر مینیمال خواهیمبود و ساده بودن این سبک یکی از عناصر مهم رعایت شده در آن محسوب میشود.
۶. سبک دکوراسیون اسکاندیناوی
مزایای سبک دکوراسیون اسکاندیناوی، بهرهگیری از لوازم جانبی کمتر، نورپردازی طبیعی این سبک پالتهای سفید و ادغامکردن عناصری مثل پلاستیکهای روشن و استیل است. همچنین این سبک به سبک مینیمال نزدیک بوده است.در واقع این نوع سبک نشان دهنده زندگی بی آلایش افراد شمال اروپا میباشد. مبلمان استفادهشده در دکوراسیوناسکاندیناوی مثل یک اثر هنری ساده بودهاست.
۷. سبک طراحی داخلی سنتی غربی
مزایای موجود در این خانه ها، بهرهگیری پالتهای پررنگ، متنوع بودن بافتها در طراحی ، چوبهای تیره، ، مبلمان با پارچههای مخمل یا ابریشمی اشاره نمود. سبک سنتی نشاندهنده حساسیتهای اروپایی در طراحی را به ارمغان میرساند.در سبکسنتیغربی المانهای کلاسیک بههمراه مبلمانمجلل با تعداد زیاد لوازم تزئینی بهرهگرفتهاست.
۸. سبک دکوراسیون سنتی خاورمیانه
یکی از فوقالعادهترین و منحصربهفردترین دکوراسیونها در میان انواع سبک های طراحی داخلی سبک خاورمیانه میباشد همچنین بایدگفت که هرزمان یاد این سبک افتادید الین چیزی که به چشم میخورد و حرف اول را میزند فرش و گلیم ایرانی است. اجزای مهم این سبک دکوراسیون پالت رنگهای گرم و تند، بههمراه نقشهای سنتی و اسلامی میباشد.
۹. سبک دکوراسیون انتقالی یا ترنزیشنال
به دلیل اینکه میتوان از این سبک پلی بین طراحی داخلی مدرن و سنتی بهره گرفت. سبکی که یک تعادل بین سبک سنتی و مدرن را به ارمغان میآورد. پالتهای استفادهشده به مراتب خنثی جهت ایجاد حس آرامش در این سبک استفاده میشود که در عین شیک و براق بودن، فضایی صمیمی و خودمانی را نیز به ایجاد می کند.یکی از سبکهای طراحی داخلی پرطرفدار در بین انواع سبکها، سبک انتقالی میباشد. در این سبک میتوان از مواد استیل و شیشه سبک مدرن یا از مبلهای مجلل با پارچه مخملی، سبک سنتی بهرهبرد.
۱۰. سبک دکوراسیون سنتی شرق دور
دکوراسیون سنتی این سرزمنینها بسیار بی آلایش طراحی شده است و این ساده بودن نشانگر زندگی دور از تجملات این سرزمینها میباشد. صندلیهای کوتاه، میزها ، تشک به جای تخت، دربها و پنجرههای کشویی و نقوش مینیاتوری ژاپنی همگی احساس نوستالژیک فیلمهای شرقی را به یاد ما میاندازد. لازم به ذکراست که منظور از شرق دور، سرزمینهایی مثل چین و ژاپن میباشد.
استفاده از لوازم و عناصر گوشهداردر این سبک، به سبک مدرن نزدیک است. پالتهای رنگی در این سبک رنگهای خنثی است. همچنین میتوان از رنگهای گرم هم در این پالت بهره برد.