ارتباط رنگ و مساحت فضا در دکوراسیون داخلی

شرکت دکوراسیون داخلی رامسین: تقریبا همه ما در مورد فرمول و کاربرد رنگها اطلاعاتی در اختیار داریم.

به طور معمول رنگ ھای گرم در یک محیط جلوه بیشتری نسبت به رنگهای دیگر دارند. و به همان مقدار رنگهای سرد جلوه کمتری در نگاه اول بیننده از خود نشان خواهند داد.

این نظریه به این معنی است که اگر قصد دارید فضای اتاقی بزرگ تر به نظر برسد دﯾوارھا را با رنگی سرد بپوشانید و اگر تمایل دارید اتاقی کوچک تر به نظر برسد بهتر است رنگ دﯾوارھا را از خانواده رنگ ھای گرم انتخاب نمایید.

به نظر این امر مشکل را حل خواهد کرد. ولی استفاده از رنگها آسان نیست و پیچیدگی خاص خود را دارد!

برای اینکه کمی بحث را شفاف کنم می توانم برای شما مثالی بیاورم. « ﯾک رنگ سبز ﯾا آبی براق می تواند به اندازه ﯾکی از رنگ ھای گرم منظره دیوارها را بیشتر نشان دهد. این در حالی است که رنگ زرد فضا را وسیع تر و بزرگتر  جلوه خواهد داد.

در کل رنگ ھای روشن تر باعث بزرگنماﯾی فضا و رنگ ھای تیره تر موجب کوچکتر دﯾده شدن فضا خواهند شد.  

فراموش نکنید که تاثیر رنگ به مساحت و ابعاد  فضا ختم نمی شود. و به طرز شگفت انگیزی در حال و هوا نیز غالب است. هر کدام از رنگها احساس خوبی در مخاطب تولید می کنند. و این حس به نوبت خود در روحیه و خلقیات روزمره ما تاثیر خواهد گذاشت.

زمانی که رنگها در کنار یکدیگر قرار می گیرند بر همدیگر نیز تاثیر خواهند گذاشت. براساس قانون تضاد همزمان رنگ،چنانچه دو رنگ در جوار هم قرار بگیرند بر همدیگر تاثیر خواهند گذاشت.

در این میان رنگهای ترکیبی که در چرخه درستی مقابل یا کنار هم قرار می گیرند چنین مشکلی را ایجاد نمی کنند.

برای مثال اگر سبز و قرمز را به طور همزمان در اتاقی استفاده نمایید، قرمز، قرمزتر و سبز، سبزتر جلوه گری می کند.

اینجا را توجه کنید که ھر طرح رنگی به نوعی کنتراست نیاز دارد. تا چشم بیننده را به خود معطوف کرده و در فضا تعامل و تعادل ایجاد کند.

زمانی که با رنگ ھای ترکیبی و مکمل کار می کنید به طور خودکار از اﯾن کنتراست سود خواهی برد.

ولی در طرح های تک رنگ از رنگ ھای سرد ﯾا گرم به عناصری از رنگ ھای متضاد خود احتیاج دارد تا به فضا جان تازه ای ببخشد.

اگر تا اینجا توانسته باشیم شما را به اهمیت رنگ و کاربرد آنها واقف کرده باشیم تقریبا پنجاه درصد راه را پیش آمده ایم.

نکته ای که خیلی مهم است این است که ارزش رنگی به میزان روشنی ﯾا تیرگی رنگ بستگی دارد. در بین رنگ ھا، زرد روشن ترﯾن و بنفش تیره ترﯾن رنگ است.

اگر تمایل دارید در نمای ظاھری ابعاد فضا نیز تغییراتی اﯾجاد شود از رنگ ھاﯾی با ارزش رنگی زﯾاد که تیره تر است استفاده کنید . این امر باعث می شود دیوارها به هم نزدیک تر شوند. در مقابل برای اینکه فضا را بازتر جلوه دهید می توانید از رنگ های روشن بهره بگیرید.

برای بزرگ جلوه دادن یک فضا، قبل از هر چیز رنگ مورد نظر خود را انتخاب کنید و بعد از یکی از  رنگ ھای روشن معمولی مثل سفید یا کرم ترکیب نمایید.

 اگر بخواهیم نتیجه خوبی از این اقدام داشته باشیم بهتر است قاب پنجره ھا و درھا را با رنگی که با دکوراسیون تعامل دارد، رنگ آمیزی کنید.

معمولا وقتی رنگ سفید برای سطوح استفاده می کنیم ، بهتر است سعی کنیم از رنگ سفید و براق استفاده نکنیم. زیرا اﯾن نوع رنگ سفید حسی از سردی را در فضا تراوش می دهد و به طور کلی یک رنگ بی روح است.

ممکن است در جایی فرم فضا به شکلی باشد که نیاز باشد تا جایی که ممکن است، هر چیزی که نگاه مخاطب را به خود متوجه می کند را حذف نماییم.

مثلا برای ﯾک اتاق بارﯾک بھتر است تمام جزئیات روی دﯾوارھا مانند قاب درھا و پنجره ھا، در کمدھای دﯾواری و قاب دور شومینه را ھمرنگ با دﯾوار رنگ آمیزی کنید، تا فضا ﯾکدست تر و بازتر دﯾده شود.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا