
دکوراسیون رامسین: لغت مینیمال در زبان فارسی به هنری ساده گرا و کمینه گرا تعریف شده است. با این وجود و با تعریفی که در رشته معماری برای آن تعریف شده است «دکوراسیون مینیمال» را می توانیم فضایی با جلوه ساده و با مبلمان اندکی مجسم کنیم که جدا از خلق آرامش، نظم خاصی به محیط می بخشد. در این یادداشت قصد داریم با معرفی برخی از ویژگی های دکوراسیون مینیمالیستی، شما را تاریخچه، ویژگی ها و استفاده چنین سبکی آشنا کنیم.
تاریخچه سبک مینیمال
این سبک ابتدا در سال۱۹۲۰ میلادی در معماری عمارت ها به کار گرفته شد و شاید حدود پنج سال طول کشید تا برخی افراد به چنین سبکی علاقه پیدا کردند و به دکوراسیون داخلی منازل راه پیدا کند.
مبتکران این سبک شعار «کمترین، بیشترین است» را سرلوحه کار خود قرار دادند و با تاکید و تامل به ظاهر چیدمان ساده مبلمان و تزئینات سعی کردند فضایی آرامبخش را به وجود بیاورند. اما چنین اقدامی یکسری ویژگی های خاص خود را دارد که ما در ادامه به آن خواهیم پرداخت.
۱. یکی از ویژگی های اصلی این سبک ضرورت و کارایی مبلمان و وسایل است. این سبک همانند دکوراسیون ژاپنی، تجملات هیچ جایگاهی ندارد و همه چیز فقط بر حسب ضرورت می تواند حضور داشته باشد.
۲. یکی دیگر از ویژگی های مهم این سبک کاربرد فراوان اشکال هندسی ساده، مانند مستطیل، مربع و خطوط صاف و مستقیم در طراحی مبلمان و وسایل است. البته این بدان معنا نیست که از خط های منحنی نمی توان در این نوع دکوراسیون استفاده کرد. استفاده از خط های منحنی به شرطی مقدور است که دارای زوایا و انحناهای زیادی باشد. برای مثال در اتاق نشیمن به غیر از خطوط صاف و مستقیم، تعداد کمی خطوط منحنی نیز می توان استفاده می شود.
3. انتخاب رنگ های خنثی مانند کرم، خاکستری، بژ و سفید به عنوان رنگ غالب و ثانویه از دیگر ویژگی های مهم و کاربردی سبک مینیمال است. معمولا رنگ اتاق نشیمن در این سبک به رنگ خنثی می باشد.
4. در خانه هایی با دکوراسیون مینیمال، نور خورشید حضوری پر رنگ دارد. طراحان دکوراسیون داخلی برای نور بخشیدن به فضای خانه از پنجره های بزرگ و پرده های نازک کمک می گیرند. همچنین اتاق نشیمن در طراحی داخلی مینیمال به دلیل پنجره های سرتا سری، نور خورشید را به راحتی پذیرا هستند.
5. بهره برداری از عناصر طبیعی مانند سنگ، فلز، چوب و پارچه، در این سبک کاربرد زیادی دارد. تا به آن جلوه ای زیبا و جذاب ببخشد. حال و نشیمن با استفاده از بافت چوبی جذابیت خاصی خواهد داشت.
6. آخرین ویژگی مهم دیگر سبک مینیمال، کاربرد سطوح مسطح و صاف در آن است. پیشنهاد می کنیم از دستگیره های توکار در کابینت های آشپزخانه، چراغ ها و کمد دیواری استفاده کنید.

مراحل اجرای دکوراسیون مینیمال در منزل
۱. سعی کنید تنها وسایل پرکاربرد و ضروری را جلو چشم قرار دهید و وسایلی که خیلی کم از آن استفاده می کنید را در کابینت و داخل کمد بگذارید. با این روش استفاده زیادی از کابینت ها و کمدهای دیواری خواهید کرد. اما برای چیدمان مناسب داخل آنها و استفاده از حداکثر فضایشان، نیاز به نکات و ترفندهایی دارید:
2. کیفیت وسایل در این سبک اهمیت زیادی دارد و همان طور که توضیح داده شد در دکوراسیون مینیمال از مبلمان کمی استفاده می شود. تعداد کم مبل ممکن است جلوه ناخوشایندی به فضا بدهد. به همین خاطر بهتر است از مبلمان و اثاثیه با کیفیت استفاده کنید.
۳. برای اینکه فضای دکوراسیون مینیمالیستی منزل خود را دلباز و روشن جلوه بدهید پیشنهاد می کنیم از رنگ های روشن و خنثی استفاده کنید. قاعده کار این است که اگر قرار است اتاق نشیمن مینیمالی با دیوارهایی به رنگ خنثی و روشن داشته باشیم، حتما کفپوش چوبی و مبل خاکستری با طراحی ساده و کم ارتفاع استفاده کنید.
۴. فراموش نکنیم هر چیزی که خطوط پیچیده با زوایا و انحناهای زیادی دارد، مناسب سبک مینیمال نیست. به همین دلیل از فرش های ایرانی استفاده نکنید و به جای آن فرشی به رنگ خنثی و بدون طرح یا با طرح شکل های هندسی ساده پهن کنید.
همچنین این چند نکته را نیز در تصمیمات خود لحاظ کنید:
استفاده از پرده های کرکره ای و یا پرده های حریر نازک
استفاده از چراغ های سقفی توکار برای تامین نور
استفاده از کفپوش های چوبی یا سرامیکی
به کارگیری طرح و الگوهای ساده
در پایان این موضوع را یادآور شوم که اصول مینیمالیست مخالف استفاده از دکوریجات نیست ولی چون هدف این سبک سادگی و نظم است نباید در چیدمان وسایل تزئینی افراط کنیم.